ДРУГА СВІТОВА ВІЙНА

8-9 травня вся Україна відзначає День пам’яті та примирення й День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Друга світова війна – наймасштабніша світова війна в історії людства. В ній брала участь 61 країна (80% населення Землі). Воєнні дії відбувалися на території 40 країн. До збройних сил було мобілізовано 110 млн осіб у всьому світі. Загальні людські втрати досягли 50-55 млн осіб, з них загинуло на фронтах 27 млн.

За рекомендаціями Українського інституту національної пам’яті цьогорічна кампанія присвячена темі «Українці в лавах Об’єднаних Націй перемогли агресора», де розкривають її через долі та звитяги чоловіків і жінок – уродженців різних куточків України та світу. Які воювали у регулярних арміях або були партизанами, служили у допоміжних формуваннях чи на передовій, пройшли всю війну, героїчно загинули в боротьбі…

5 травня в нашій школі пройшли урочистості з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення й Дня перемоги над нацизмом. На захід були запрошені: Соловей Григорій Степанович – член Броварської спілки ветеранів, учасник бойових дій на території Афганістану та учасники АТО – Карєв Андрій і його товариш Олександр. Учні приготували святкову концертну програму, в ході якої представили пісенні та театральні виступи.

/Files/images/flesh/IMG_20170505_141207.jpg/Files/images/flesh/IMG_20170505_142527.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 170